Lambada szelet recept : Hazai recept blog
Lambada szelet recept
Hozzávalók a tésztához:
12 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
4 evőkanál víz
20 dkg cukor
4 egész tojás
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 csomag vaníliás puding
Ízlés szerint porcukor
25 dkg margarin
5-6 dl tej
A mázhoz:
10 dkg csoki
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanálolaj
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Kétszerre hozzáadjuk a vizet, és a sütőporos lisztet.
Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt.
A tészta háromnegyedét beletöltjük. A negyed részhez hozzáadjuk a kakaóport, és rácsepegtetjük a tepsiben lévő tésztára.
180 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük.
A krémhez a pudingot ízlés szerint a cukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk, és a kihűlt pudinghoz adjuk, és habosra keverjük.
A kihűlt piskótát kettè vágjuk.
A krém felét rákenjük, rátesszük a piskóta másik felét, és a megmaradt krémet rákenjük.
A mázhoz a csokit olajjal felolvasztjuk.
Akrémre csurgatjuk.
A tepsit, vagy a tálcát meglehet rázogatni, ütögetni, így a csoki szép egyenletesen fog elterülni a krémen.
Kókuszreszelékkel megszòrjuk.
Népszerű receptekért görgess lejjebb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése