Kinder maxi king recept torta : Hazai recept blog
XXL adag
Hozzávalók a gofrihoz:
400 g liszt
4 darab tojás
4 ml tej
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
4 evőkanál vaj
2 csomag sütőpor
1 csipet só
Krémhez:
1250 g mascarpone
500 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
75 g tejpor
20 dkg porcukor
2 csonag habfixáló
Karamellhez:
100 ml habtejszín
75 g vaj
200 g tejkaramella
Diszítés a tetejére:
300 g mogyoró
500 g tejcsoki
Gofri elkészítése:
A lisztet a vaníliás cukorral, sóval, a cukorral és a sütőporral, összekeverjük.
Egy másik tálba a langyos tejet, a felolvasztott vajat és a tojást összekeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a langyos tej keveréket, összekeverjük.
Sűrű de mégis lágy masszát kapjunk.
A gofrisütőt olajjal megkenjük, és kisüssük a masszát.
Krém elkészítése:
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, és a tejporral.
A habtejszínt a habfixálóval mixer segítségével felverjük.
A felvert habtejszínt összekeverjük a mascarponeval, és hűtőbe tesszük.
Karamell elkészítése:
Egy edényben kis lángon feltesszük a tejszínt melegedni, és beletesszük a tejkaramellát.
Amikor elolvadt a vajat kockákra vágva hozzáadjuk. Majd kihűtjük.
Elkészítés:
Egy jénai tálat kibélelünk fóliával, úgy hogy az oldalán is legyen.
A csokit felolvasztjuk gőz felett.
A csokival megkenjük a fóliát.
A megsütött gofrikkal kibéleljük az edènyt, ha kell akkor nyugodtan vágjuk méretre.
Kevés időre tegyük be a hűtőbe.
Ha a csoki megdermedt a krém háromnegyedét rátesszük a gofrira.
A krémet úgy kenjük el, hogy a szélén egy peremet készítünk és a közepébe egy mély "kádat" hagyunk amibe a karamell kerül.
Beletöltjük a karamellt, és a maradék krémmel befedjük.
A krémre egy réteg gofrit tegyünk, úgy hogy mindenhol eltakarja.
A felolvasztott csokit ráöntjük a gofrira.
1-2 órára fagyasztóba tesszük hogy az egész megdermedjen.
Ha eltelt az idő az egészet egy tálcára fordítjuk.
Óvatosan leszedjük rólla a fóliát.
A mogyorót apróra törjük.
A maradék csokit gőz felett megolvasztjuk, és rákenjük.
Rászórjuk a mogyorót.
Ismételten betesszük a fagyasztóba 1 órára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése