Édesburgonyás zellerkrémleves recept
Hozzávalók:
1 zeller
1 édesburgonya
1 fejhagyma
1 gerezd fokhagyma
Bors ízlés szerint
Só ízlés szerint
Zsír
Száraz kenyér
Elkészítés:
A zellert és az édesburgonyát fekockázzuk.
A hagymát, fokhagymát felaprítjuk.
A zeller zöldjét apróra vágjuk.
A zsíron a hagymát üvegesre pirírjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zellert és az édesburgonyát.
Összedinszteljük őket, és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.
Megfűszerezzük, és puhára főzzük.
Mixerrel pépesítjük, majd felöntjük még egy kis vízzel. Ha kell akkor megfűszerezzük.
A kenyeret megpirítjuk, majd tálaláskor azzal díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése