Egyszerű hétköznapi pizza recept : hazai recept
Hozzávalók 2 tepsi pizzàhoz:
Fél kiló liszt
2 teáskanál só
4 teáskanák cukor
7-8 evőkanál olaj
1 darab tojás
25 g élesztő
3-4 ml tej (amennyit a tészta felvesz)
40 dkg felvágott
1 fej hagyma
2 darab paprika
5-6 darab paradicsom
250 g sajt
Ketcup ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Bazsalikom ízlés szerint
Rozmaring ízlés szerint
Elkészítés:
Az élesztőt 1 teáskanám cukorral meleg tejbe felfuttatjuk.
A lisztet a többi cukorral, sóval, olajjal, tojással elkeverjük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi meleg tejet amennyit a tészta felvesz.
Lágyabb tésztát gyúrjunk.
1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta addig felvágjuk a hozzávalókat.
A sajtot lereszeljük.
Kikeverjük a ketcupos szószt a fűszerekkel.
Mikor megkelt a tészta lisztezett helyen a tepsi nagyságára nyújtjuk.
Ha mégis nagyobbra sikerült kinyújtani akkor a széleit vágjuk le végén feltudjuk használni.
A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a tésztát, és villával pár helyen megnyomkodjuk.
A tésztát ismét vékonyan kiolajozzuk, rákenyjük a ketchupot és rátesszük a feltéteket.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon készre sütjük.
Ha kihűlt felszeleteljük.
A kimaradt, levágott tészta széleket összegyúrjuk és ismét kinyújtjuk.
5 cm-ként hosszába elvágjuk. Rátesszük a kimaradt feltétünket, és feltekerjük.
Szintén 180-190 fokon készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése