Finom töltött paprika recept
Hozzávalók a gombóchoz:
500 g darált hús
150 g rizs
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teákanál piros paprika
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Olaj, vagy zsír
Hozzávalók:
6-7 darab paprika
1 fej hagyma
5 dl víz
Cukor ízlés szerint
2 evőkanál zsír
1 liter paradicsom püré
2 evőkanál liszt
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Elkészítés:
A rizst főzzük meg.
Hagyjuk kihűlni.
A hagymát, és a fokhagymát zsiradékon megdinszteljük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Elkeverjük.
Hozzáadjuk a darált húshoz a rizzsel együtt, sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
A paprikákat megtisztítjuk.
Kicsutkázzuk.
Megtöltjük a darált hússal.
A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a cukrot, borsot, és a sót.
A vízzel hígított paradicsomszószba beletesszük a paprikákat.
Kis lángon puhára főzzük 40-50 perc alatt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése