Nyírségi gombócleves recept:
Hozzávalók:
Fél kg lapocka
1 darab hagyma
2 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
25 dkg gomba
40 dkg borsó
2 dl tejszín
Paprika
Paradicsom
Fokhagyma
Zeller
Petrezselyem
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Ételízesítő ízlés szerint
Liszt
Zsír
Krumpligombóc:
30 dkg krumpli
1 darab tojás
Petrezselyem
1 evőkanál búzadara
3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst felkockázzuk.
A fokhagymát, paradicsomot, paprikát, fehérrépát, sárgarépát, és a hagymát apróra felvágjuk.
A húst lepirítjuk a zsíron, amikor odakapta magát egy kicsit, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát.
Saját levében tovább pároljuk-pirítjuk.
Sózzuk, és borsozzuk.
Amikor a lé kezd róla fogyni hozzáadjuk a paprikát, és a paradicsomot.
Amikor már nem látni hogy belekerült a paprika, és a paradicsom mehetnek hozzá a gyökérzöldségek, mindig kevés vízzel felöntve.
Ha nagyjából puha minden hozzáadjuk a borsót, gombát.
Vízzel felöntjük leves mennyiségre.
Készre főzzük.
A végén belefőzzük az apró krumpligombócokat.
Tejszínnel-liszttel kicsit behabarjuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése