Fonott kalács háromféle töltelékkel recept: hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
Fél kiló liszt
2.5 dkg élesztő
2 tojássárgája
5 dkg margarin
1 kiskanál só
3 evőkanál cukor
3 dl tej
1 citrom reszelt héja
Mazsola ízlés szerint
Mákos töltelék:
10 dkg mák
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl tej
2 evőkanál cukor
Diós töltelék:
20 dkg dió
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl tej
2 evőkanál cukor
Túrós töltelék:
130 g túró
1 darab tojás
2 evőkanál dara
2 evőkanál cukor
Mazsola ízlés szerint
Kenéshez:
1 darab tojás
Elkészítés:
Az élesztőt cukrozott meleg tejben felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a margarint elmorzsoljuk, továbbá a sót,cukrot,mazsolát,tojássárgáját majd a felfuttatott élesztőt.
Bedagasztjuk, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg a tészta kel addig megcsináljuk a tölteléket.
A mákos, és a diós tölteléket ugyan úgy csináljuk meg.
Összekeverjük a cukorral, és annyi meleg tejjel hogy egy massza legyen belőlle.
A túrót összekeverjük a tojással, cukorral, darával, és a mazsolával.
Ha megkelt a tészta kinyújtjuk, és 6 db csíkot vágunk.
Minden második csíkra teszünk tölteléket, és az előtte álló csíkot ráhajtjuk, így 3 csíkot kapunk, ezt a 3 csíkot összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,lekenjük tojással majd még fél órát hagyjuk pihenni.
Ha eltelt a fél óra újra lekenjük tojással és 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Készítette:Szabó Sabina
Megjegyzések
Megjegyzés küldése