Karfiol fasírtozva baconbe tekerve recept
Hazai recept blog
Karfiol fasírtozva, baconbe tekerve recept.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 kg darált hús
1 darab tojás
Fokhagyma ízlés szerint
Zsemlemorzsa
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Fűszerpaprika ízlés szerint
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
200 g szeletelt bacon
Elkészítés :
A karfiolt forrásig puhítjuk delikátos vízben.
Ne főzzük meg, csak éppen hogy megpuhítjuk. (körülbelül 15 perc alatt).
Amíg a karfiol puhul, sütőpapírra a baconöket szétterítjük.
Közben a daralthúsból fasírtot készítünk.
A karfiolt leszűrjük.
Ha a karfiolról lecsepegett a víz, egyben a bacon közepére tesszük.
A reszelt sajtot a tejszínnel összekeverjük és a fele mennyiséget a karfiolra öntjük.
Ha meglocsoltuk a karfiolt a sajtos tejszínnel, akkor a darálthúsból készített fasírttal körbe borítjuk, hogy teljesen befedje.
Majd a maradék reszelt sajtos tejszínnel leöntjük.
Utána a baconöket rá hajtogatjuk,felül akár fogpiszkálóval is megtűzhetjük, hogy ne csússzanak le.
Ezután előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
( Alul felül sütős 180 fok )
( Légkeveréses 150 fok )
Megjegyzések
Megjegyzés küldése