Ananász torta recept
Hozzávalók a tésztához:
6 darab tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
Krémhez:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál liszt
Cukor ízlés szerint
1 darab tojás
Fél citrom reszelt héja
1 doboz ananász kompót
15 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral habosra mixereljük.
A sárgájához hozzáadjuk óvatosan a lisztet, majd a fehérje habot.
Előmelegített sütőben tűzpróbáig sütjük.
A krémhez a tejből, a pudingporból, lisztből, és a tojásból sűrű krémet főzünk.
Amikor elkészült a krém hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
Amikor kihűlt hozzáadjuk a vajat, beleöntjük az ananászt, és mixerrel pürésítjük.
A tésztát kétfelé vágjuk, és megtöltjük krémmel.
Az oldalát, és a tetejét is megkenjük a maradék krémmel.
Tejszínhabbal, és zselatinnal díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése