Tejszínes sajtos hús recept: Hazai recept blog
Tejszínes sajtos hús
1 kg tarja vagy csirke mell
Fél kg reszelt sajt
4 darab tojás
Liszt a forgatáshoz
1 tejszín
1 kis pohár tejföl
Ízlés szerint fűszerek
Elkészítés:
A felszelt húsokat minimálisan kloffoljuk és sózzuk.
20 percig állni hagyjuk.
A tojásokat felverjük, ízlés szerint ízesítjük és közben a lisztet előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az aljába reszelt sajtot szórunk.
A hús szeleteket egyesével lisztbe és tojásba forgatjuk és helyezzük a reszelt sajtra.
Amikor az összes hús a tepsibe került a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
A megmaradt tojást a főző tejszínt és tejfölt összekeverjük és a húsra öntjük, majd egyenletesen elosztjuk rajta.
Én zúzott fokhagymával dúsítottam az íz fokozása miatt.
Alufóliával takarjuk le.
180 fokos sütőben 1 óra alatt készre sütjük.
Utána levesszük a fóliát és pirosodàsig sütjük még.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése