...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Magyaros halászlé recept

Magyaros halászlé recept


Hozzávalók:

1.5-2 kg ponty
5 evőkanál olaj
3 darab hagyma
2 darab paprika
2 darab paradicsom
7 darab halászlékocka
4 liter víz
2 kiskanál csípős pirospaprika
Só ízlés szerint

Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, majd kifilézzük.

A fej és a farok részt meghadjuk úgy, hogy maradjon rajta hús.

A hagymát, paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

Elkészítjük az alaplét.

A hagymát olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a paprikát, és a paradicsomokat. 

Rövid ideig pároljuk tovább.

Hozzáadjuk a pirospaprikát.

Hozzátesszük a fej, és a farok részeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Belehelyezzük a halászlékockákat. 

Kis lángon 45 perc alatt puhára főzzük.

A megfőtt halról szedjük le a hús részeket. A zöldségekkel, és a lével paszírozzuk le. 

Adjunk hozzá vizet ha kell mert kb 3 literre lessz szükségünk.

Öntsük az alaplevet egy nagyobb fazékbe ( bográcsba). Hozzáadjuk a kifilézett halakat. 

Ízlés szerint megborsozzuk, és megsózzuk.

Fél óra alatt puhára főzzük.


Megjegyzések