Magyaros halászlé recept
Hozzávalók:
1.5-2 kg ponty
5 evőkanál olaj
3 darab hagyma
2 darab paprika
2 darab paradicsom
7 darab halászlékocka
4 liter víz
2 kiskanál csípős pirospaprika
Só ízlés szerint
Elkészítés:
A halakat megtisztítjuk, majd kifilézzük.
A fej és a farok részt meghadjuk úgy, hogy maradjon rajta hús.
A hagymát, paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Elkészítjük az alaplét.
A hagymát olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a paprikát, és a paradicsomokat.
Rövid ideig pároljuk tovább.
Hozzáadjuk a pirospaprikát.
Hozzátesszük a fej, és a farok részeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Belehelyezzük a halászlékockákat.
Kis lángon 45 perc alatt puhára főzzük.
A megfőtt halról szedjük le a hús részeket. A zöldségekkel, és a lével paszírozzuk le.
Adjunk hozzá vizet ha kell mert kb 3 literre lessz szükségünk.
Öntsük az alaplevet egy nagyobb fazékbe ( bográcsba). Hozzáadjuk a kifilézett halakat.
Ízlés szerint megborsozzuk, és megsózzuk.
Fél óra alatt puhára főzzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése