Sonkával sajttal töltött lángos
Hozzávalók:
70 dkg liszt
30 g élesztő
2 teáskanál cukor
1 dl tej
2 dl meleg víz
Só ízlés szerint
Sajt ízlés szerint
Sonka ízlés szerint
Olaj
Elkészítés:
A cukrozott meleg tejbe tegyük bele az élesztőt, várjuk meg amíg felfut.
Egy tálba beletesszük a lisztet, sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Majd meleg vízzel bedagasztjuk.
A tetejét megszórjuk liszttel, és letakarva 1 órát meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt 7-8 részre osztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk majd a belsejébe teszünk sonkát, és sajtot.
Meleg olajban 8-10 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése