Gumisüti recept
Hozzávalók:
6 darab tojás
1 nagy pohár tejföl
2 evőkanál kakaópor
3 csomag vaníliás cukor
Cukor ízlés szerint
4 csomag zselatin
4 dl szörp
Víz
Elkészítés:
4 rétegből àll:
(Minden egyes rétegnél várjuk meg, amíg teljesen megdermed)
1. réteg:
3 tojás sárgáját ízlés szerint cukorral, és az 1 vaníliás cukorral habosra verünk. A tojás fehérje habot is felverjük. Majd óvatosan összekeverjük.
1.5 liter vízben 3 evőkanál zselatint forrásig kevergetünk. Hozzáadjuk a felvert tojásokhoz.
Tepsibe kiöntjük, majd betesszük a hűtőbe.
Addig elkészítjük a második réteget.
2. réteg:
Ugyan úgy elkészítjük, ahogy az első réteget, csak a tojás sárgájához hozzáadjuk a kakaóport.
Ráöntjük az első rétegre, majd ismét hűtőbe tesszük.
3. réteg:
A tejfölt ízlés szerint cukorral, és a vaníliás cukorral összekeverjük.
Hozzáöntjük a zselatint, majd ráöntjük az előző két rétegre, és ismét mehet a hűtőbe.
4. réteg:
Kb. 2 dl vízben 4 evőkanál zselatint forrásig melegítjük fel. Hozzáadjuk a szörpöt, és ismét ráöntjük a többi rétegre és mehet a hűtőbe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése