Vajas mákos kifli recept: Hazai recept blog
Hozzávalók:
Kovászhoz:
20 g élesztő
130 g liszt
100 ml víz
hozzávalók:
100 ml víz
350 g liszt
100 g vaj
100 g cukor
Csipet só
1 darab tojás (kenéséhez)
Mák
Elkészítés:
A kovászhoz a hozzávalókat bedagasztjuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Egy tálba beletesszük a többi hozzávalót, hozzáöntjük a kovászt .
Összegyúrjuk, és másfél órát kelesztjük, ez idő alatt kètszer átgyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk.
Kör alakúra sodorjuk. 6 darabra vágjuk, végül feltekerjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Beletesszük a felcsavart tésztát, majd a két szélét meghajtjuk.
5-10 percig kelesztjük.
A tojáshoz 2-3 kanál vizet adunk. Megkenjük vele a kifliket, és mákkal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése