Disznótoros káposzta recept hazai recept blog
Hozzávalók:
3 darab hagyma
Zsír ízlés szerint
1 kg hús
2 nagyobb darab húsos csont
1,5 kg savanyú káposzta
3 szelet szalonna
Bors ízlés szerint
Só ízlés szerint
Kevès majoránna
Kömény ízlés szerint
Rántáshoz mennyisègtől függően:
Pirospaprika
Liszt
Olaj
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk.
A húsokat alaposan megmossuk ès feldaraboljuk.
A hagymát zsíradékon üvegesre pirítjuk.
Amikor kèsz, rátesszük a húsokat ès fehéredésig dinszteljük.
Ha ez meg van rátesszük a húsos csontokat ès a szalonnákat.
Átkeverjük és felöntjük 2 liter vízzel. (adag mennyiségtől függő).
Darabokra vágjuk a savanyú káposztát, hogy ne legyenek túl hosszúak.
Forrás után beletesszük a káposztát.
Ha nem találjuk elég savanyúnak, akkor ízlés szerint tegyünk hozzá a savanyú káposzta levéből.
Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, ès fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és köménnyel.
Teljes puhára főzzük a húsokat, ès a végén rántást készítünk.
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése