Egyszerű finom fánk recept: hazai recept blog
Hozzávalók a tésztához:
150 g liszt
1,5 dl olaj
3,3 dl víz
Csipet só
5 darab tojás
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
120 g vaníliás pudingpor
8 dl tej
20 dkg cukor
4 darab tojás
25-30 g vaníliás cukor
Hozzávalók a tejszínhabhoz:
2,5 dl habtejszín hidegen
5 dkg porcukor
10 g habfixáló
Elkészítés :
Egy edényben a vizet és az olajat sóval forraljuk fel.
Adjuk hozzá a lisztet, és állandó kevergetés mellett addig kevergetjük, amíg besűrűsödik és elválik az edénytől. (Normális ha egy picit leragad az alja)
Ha elkészült hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt adjuk hozzá a tojásokat egyesével.
Alaposan dolgozzuk el és ügyeljünk arra, hogy ne legyen folyós.
A sütőpapírra kb. 5 centis halmokat nyomunk nyomózsák segítségével.
Nyugodtan pricceljük le vízzel.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 percig süssük.
Majd további 10 percet 160 fokon "szárítjuk".
Vaníliás krém elkészítése:
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét és hozzáadunk 15 dkg cukrot.
Keverjük ki a pudingport a tojássárgájával és adjunk hozzá 5 dkg cukrot, vaníliás cukrot és pici tejet. Kerverjük el ismét.
Tegyük fel a maradék tejet főni és ha már meleg ,főzzük sűrűre a tojásos pudingporral.
Keverjük össze a keményre vert tojásfehérje habjával.
A habtejszínhez adjuk hozzá a porcukrot és a habfikszálót, majd verjük kemény habbá.
Vágjuk le a fánkok tetejét.
A krémet tegyük babzsákba.
Először megtöltjük vanília krémmel és utána tejszínhabbal.
Nyomjuk rá a fànkra majd tegyük vissza a levágott fánk tetejét.
Ízlés szerint porcukrozzuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése