...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Egyszerű finom fánk recept hazai recept blog

Egyszerű finom fánk recept:  hazai recept blog 

Hozzávalók a tésztához:

150 g liszt 
1,5 dl olaj
3,3 dl víz
Csipet só
5 darab tojás 

Hozzávalók a vaníliás krémhez:

120 g vaníliás pudingpor
8 dl tej
20 dkg cukor
4 darab tojás
25-30 g vaníliás cukor

Hozzávalók a tejszínhabhoz:


2,5 dl habtejszín hidegen 
5 dkg porcukor
10 g habfixáló

Elkészítés :

Egy edényben a vizet és az olajat sóval forraljuk fel.

Adjuk hozzá a lisztet, és állandó kevergetés mellett addig kevergetjük, amíg besűrűsödik és elválik az edénytől. (Normális ha egy picit leragad az alja)

Ha elkészült hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt adjuk hozzá a tojásokat egyesével.

Alaposan dolgozzuk el és ügyeljünk arra, hogy ne legyen folyós.

A sütőpapírra kb. 5 centis halmokat nyomunk nyomózsák segítségével.

 Nyugodtan pricceljük le vízzel.

Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 percig süssük.

 Majd további 10 percet 160 fokon "szárítjuk".

Vaníliás krém elkészítése:

Kemény habbá verjük a tojásfehérjét és hozzáadunk 15 dkg cukrot. 

Keverjük ki a pudingport a tojássárgájával és adjunk hozzá 5 dkg cukrot, vaníliás cukrot és pici tejet. Kerverjük el ismét.

Tegyük fel a maradék tejet főni és ha már meleg ,főzzük sűrűre a tojásos pudingporral.

Keverjük össze a keményre vert tojásfehérje habjával.

A habtejszínhez adjuk hozzá a porcukrot és a habfikszálót, majd verjük kemény habbá.

Vágjuk le a fánkok tetejét.

A krémet tegyük babzsákba.

Először megtöltjük vanília krémmel és utána tejszínhabbal.

Nyomjuk rá a fànkra majd tegyük vissza a levágott fánk tetejét.

Ízlés szerint porcukrozzuk.

Megjegyzések