Finom tiramisu recept
Hozzávalók:
250 g mascarpone
190 g vajkrém
1 cs hosszú piskóta
6 db tojás
6 ek cukor
1 csipet só
Ízlés szerint kakaópor
Cukrozott tejes kávé,amit mi készítünk el
Elkészítés:
Elkészítjük a cukrozott tejes kávét . Amíg a kávé kihűl,addig megcsináljuk a krémet.
A tojásokat ketté választjuk. A sàrgájáshoz hozzáadjuk a cukrot. Habverővel fehéredésig verjük.
Hozzáadjuk a mascarponét és a vajkrémet. Habverővel keverjük el.
A tojásfehérjéhez teszünk egy pici sót és kemény habbá verjük. Utána hozzáadjuk az eddig kikevert masszához.
Ha már kihűlt a kávé, akkor előveszünk egy magas falú tálat. Pl. Jénai.
A piskótát egyesével beleforgatjuk a kávéba és a magas falú tál aljába tesszük.
Első sor
Utána öntünk rá a masszából,de ne mindet mert legalább három sorunk lesz így .
Szépen elsimítjuk a krémet és ízlés szerint szórunk rá kakaóport.
Ismételjük meg ezt legalább kétszer. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése