Gyors házi tartármártás recept
Hozzávalók:
1 darab tojássárgája
5-6 darab üveges uborka
0,5 liter olaj ( igen,tényleg ennyi)
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
1 evőkanál mustár
1 pici fej vöröshagyma ( pici legyen tényleg)
Cukor ízlés szerint
4 evőkanál ecet
Elkészítés:
Reszeljük le a hagymát és a 5 darab üveges uborkát a legkisebb lyukú reszelővel.
Külön tálba tegyünk egy tojássárgáját és 1 evőkanál mustárt. Majd keverjük el.
Fontos: a tojássárgájához és a mustárhoz fokozatosan ,nagyon lassan kezdjük el adagolni az olajat és közben megállás nélkül kevergessük.
Nekünk körülbelül 5 percet vett igénybe .
Utána adjuk hozzá ízlés szerint a sót,borsot, cukrot és az ecetet. Elkeverjük és adjuk hozzá a lereszelt hagymát és uborkát ,majd ismét keverjük el.
Jól le kell hűteni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése