Egyszerű,finom tarkedli recept
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
350 ml tej
1 kiskanál só
1 darab tojás
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál olaj
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, sóval, cukrokkal elkeverjük.
Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és az olvasztott vajat, tojást, és langyos tejjel habverővel kikeverjük.
40-45 percet hagyjuk pihenni.
Serpenyőben sütjük ki.
4-5 kis halmot merítünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából.
A serpenyőt olajjal kenjük ki.
1-1 percet sütjük mindkét felét.
Ízlés szerint házi baracklekvárral, porcukorral meghintve fogyasszuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése