Alma és körtelekvár vegyesen
Hozzávalók:
15 kg alma ( lehet kisebb mennyiség is)
2 kg körte
1 kg cukor ( ízlés szerint)
Elkészítés:
A gyümölcsöket meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
Alaposan megmossuk es végül ledaráljuk.
Nagyobb edénybe öntjük, cukorral ízesítjük és feltesszük főni.
Amikor felforrt, kisebb lángra vesszük és főzzük 2 órat.
Ha elkészült üvegekbe töltjük és lezárjuk.
Egy nagyobb tepsibe kevés vizet teszünk, beleállítjuk az üvegeket es betesszük a sütőbe.
180 fokra kapcsoljuk a sütőt, csak alsó melegítésre.
Amikor a víz párologni kezd lecsukjuk a sütőt, így hagyjuk 20 percet.
Ha letelt a 20 perc, kivesszük az üvegeket és letakarjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése