...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Húsos palacsinta recept hazai recept blog

Húsos palacsinta recept,ahogy nagymamám készíti


Hozzávalók a töltelékhez:

500 g darált hús
Ízlés szerint zsír vagy olaj (hagyma alá)
2 darab hagyma
5 gerezd fokhagyma
Fűszerpaprika ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Egy kis pohár tejföl

Sós palacsinta tészta hozzávalók:

200 g liszt
1 csipet só
2 darab tojás
3 dl tej
2 dl ásványvíz
0,75 dl olaj

Bunda hozzávalók:

Tojás
Zsemlemorzsa

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.

A fokhagymát szintén megpucoljuk, makd lereszeljük.

Olajon a hagymát és zúzott fokhagymát üvegesre pirítjuk.

A darált húst hozzáadva  kifehéredésig fedő alatt pároljuk.

Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a fűszereket.

Fedő alatt puhára főzzük.

Ha elkészült,akkor hozzáadjuk a tejfölt. Jól elkeverjük és sűrűre főzzük a levét.

Várjuk meg amíg a hús kihűl.

Amíg a húsos szósz elkészül, süssük ki a sós vastagabb palacsintákat.

Ha a palacsinták megsültek és a szósz is kihűlt, egyesével betöltjük, hajtogatjuk.

Hajtogatás után tojás és zsemlemorzsa bundát készítünk, amit forró olajban kisütünk. 

A palacsinták bunda nélkül és bundával is fogyaszthatóak.

Található bármilyen körettel.

Megjegyzések