Húsos palacsinta recept,ahogy nagymamám készíti
Hozzávalók a töltelékhez:
500 g darált hús
Ízlés szerint zsír vagy olaj (hagyma alá)
2 darab hagyma
5 gerezd fokhagyma
Fűszerpaprika ízlés szerint
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Egy kis pohár tejföl
Sós palacsinta tészta hozzávalók:
200 g liszt
1 csipet só
2 darab tojás
3 dl tej
2 dl ásványvíz
0,75 dl olaj
Bunda hozzávalók:
Tojás
Zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk.
A fokhagymát szintén megpucoljuk, makd lereszeljük.
Olajon a hagymát és zúzott fokhagymát üvegesre pirítjuk.
A darált húst hozzáadva kifehéredésig fedő alatt pároljuk.
Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a fűszereket.
Fedő alatt puhára főzzük.
Ha elkészült,akkor hozzáadjuk a tejfölt. Jól elkeverjük és sűrűre főzzük a levét.
Várjuk meg amíg a hús kihűl.
Amíg a húsos szósz elkészül, süssük ki a sós vastagabb palacsintákat.
Ha a palacsinták megsültek és a szósz is kihűlt, egyesével betöltjük, hajtogatjuk.
Hajtogatás után tojás és zsemlemorzsa bundát készítünk, amit forró olajban kisütünk.
A palacsinták bunda nélkül és bundával is fogyaszthatóak.
Található bármilyen körettel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése