Ízletes habkönnyű túrógombóc recept
Hozzávalók a gombóchoz:
5 dkg búzadara
25 dkg túró
2 darab tojás
3 dkg vaj
1 kiskanál só
Hozzávalók a forgatáshoz:
Só ízlés szerint
Fahéj ízlés szerint
2 evőkanál olaj
5 dkg zsemlemorzsa
1.5 dl tejföl
porcukor
Elkészítés menete :
Törjük finomra a túrót a vajjal, a sóval és a tojások sárgájával.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét és a túróhoz forgassuk hozzá a búzadarával.
1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.
Forraljunk sós vizet , és tojás nagyságú gombócokat formázzunk a masszából, majd tegyük bele a forró vízbe.
Fedjük le és kis lángon 10 perc alatt főzzük puhára, és szűrjük le.
Kevés olajon pirítjuk meg a zsemlemorzsàt.
A tejfölt porcukorral ízlés szerint ízesítjük.
A gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és édes tejföllel, ízlés szerint fahéjjal megszórva fogyasszuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése