...Legfrissebb Recept...

Rocky road hazai recept blog

Barátfüle és nudli recept burgonyás tésztából


Barátfüle és nudli recept


Hozzávalók:

1 kg krumpli 
30 dkg liszt
1 darab tojás
5 dkg zsír vagy vaj 
Só ízlés szerint
20 dkg szilvalekvár 
4 evőkanám olaj
10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés menete:

A krumplit héjában főzzük meg.

Ha megfőtt a krumpli leszűrjük, és a héját lehúzzuk.

Krumplinyomón törjük át. (Bár villával is összetörhetjük).

Az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és félretesszük.

Várjuk meg amíg kihűl, makd a hideg törtkrumplit keverjük össze a tojással, vajjal, a sóval és körülbelül 30 dkg liszttel. 

A tészta ne legyen kemény. Jól nyújtható tésztát csináljunk.

Tegyünk fel vizet egy nagyobb fazékban főni és sózzuk meg.

Választjuk két darabra a tésztát .

Az egyiket  lisztezett deszkán nyújtsuk ki.

 A felére  rakjunk szabályos közönként teáskanálnyi halmokat  a szilvalekvárból. 

A tészta másik felét ráhajtva jól letapicskáljuk a lekvárkupacok közti részeket.

Négyzeteket vágunk, és úgy csináljuk, hogy a lekvárhalmok a négyzetek közepére kerüljenek.

Tegyük bele a fővő vízbe 9-10-esével, és addig főzzük, míg mind feljön a víz tetejére.

Utána  szedjük ki, és a pirított zsemlemorzsába forgassuk bele.

Kisujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és körülbelül ujjnyi csíkokra vágjuk fel.

Egy csíkot apró kockákra vágunk, és alatta minden kis kockát megsodrunk, hogy kicsi és egyforma nudlikká váljanak.

Ugyan így csináljuk az összes többi tésztacsíkkal.

Lisztezzük a deszkát,hogy ne ragadjon össze.

A nudlikat, ahogy készítjük főzzük is folyamatosan.

Ha feljön a víz tetejére vegyük ki és mehet rá a pirított zsemlemorzsa.

Porcukorral tálaljuk.

Megjegyzések