Betyáros húsgolyók recept: hazai recept blog
Hozzávalók:
Fél kg darálthús
1darab tojás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg szalonna
1 darab lilahagyma
2 darab paprika
50 dkg gomba
2 evőkanál petrezselyemzöld
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál fűszerpaprika
2,5 dl víz
2 dl tejföl
Bors ízlés szerint
Só ízlés szerint
Elkészítés:
A darálthúst ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, adjuk hozzá a tojást. Utána adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a zsemlemorzsát,majd jól keverjük össze és formázzunk belőle golyókat.
Kockázzuk fel a szalonnát és a saját zsírjában süssük ki. Amint megpirult a szalonna ,adjuk hozzá a kockára vágott lilahagymát üvegesre pirítva. Daraboljuk fel a paprikát,pároljuk meg és adjuk hozzá a darabokra vágott gombát.
Ha már puha,adjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Ízlés szerint adjunk hozzá fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá vizet.
Helyezzük bele a húsgolyókat és 40 perc alatt lefedve főzzük meg. Ha már puha,adjuk hozzá a tejfölt és keverjük el.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése