Bolognai spagetti recept
Hozzávalók:
500 g darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
Oregánó ízlés szerint
Bazsalikom ízlés szerint
Fűszerpaprika ízlés szerint a színe miatt
1 üveg bolognai mártás ( 360 g )
3 dl víz
Reszelt sajt
Spagetti tészta
1 darab paradicsom
( mi így szoktuk)
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
Kevés olajban vagy zsírban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
Utána hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig főzzük gyenge lángon és közben keverjük,hogy ne legyen csomós a hús.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát ízlés szerint a színe miatt és beleöntjük a bolognai mártást.
Jól elkeverjük.
Öntünk rá kb. 3 dl vizet és ízlés szerint hozzáadjuk a többi fűszert.
Lefedve gyenge lángon megfőzzük.
Közben elkészítjük a spagetti tésztát.
Egy fazékba teszünk vizet megsózzuk, és egy kevés olajat is öntünk bele.
Ha felforrt a víz beletesszük a tésztát, készre főzzük, majd leszűrjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése