Házi krumplikása hazai recept blog
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
2 evőkanál búzadara
só ízlés szerint
1 evőkanál zsír vagy olaj
Elkészítés:
A krumplit és a hagymát meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük.
A krumplit és a hagyma negyed részét egy lábasba tesszük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Megsózzuk ízlés szerint és puhára főzzük.
Utána botmixerrel vagy burgonyatőrővel pépesítjük, visszatesszük a tűzre, hozzászórjuk a daralisztet .
Folyamatossan keverve, besűrítjük.
Amíg a krumpli fő, a maradék hagymát a zsírban megpirítjuk.
Az elkészült kását tányérra tesszük, szétterítjük, tejfölt teszünk rá és a végén meghitjük pirított hagymás zsírral.
Ha kihűlt , kizsírozott edénybe tesszük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése