Majonézes krumpli sült ponttyal recept
Majonézes krumpli hozzávalók:
2 kg krumpli
2 nagy majonéz
borsó ízlés szerint
1 evőkanál mustár,
1 nagy fej hagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 darab főtt tojás
Elkészítés:
A krumplit, megmossuk és egészben megfőzzük.
Közben a tojásokat is keményre főzzük.
Ha megpuhult a krumpli hagyjuk langyosra hűlni és megpucoljuk a tojásokkal együtt.
A megtisztított tojást és a krumplit lereszeljük.
Hozzáadjuk a majonézt.
Ízesítjük mustárral, a kockára vágott hagymával és a borsóval.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és alaposan összakeverjük.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek érjenek össze.
(Legjobb egy egesz éjjelre hűtőbe tenni)
A ponty szeleteket besózzuk és panírozzuk .
Utána forró olajban vagy zsírban megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése