Sörben pácolt csülök recept
Hozzávalók:
Hátsó sertés csülök
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint (egész)
1 doboz sör ( barna)
3 darab babérlevél
Kömény ízlés szerint
Elkészítés :
Írdaljuk be a csülök bőrét.
Dörzsöljük be sóval és köménnyel. A vágásokba pedig tűzdeljünk fokhagymát.
Helyezzük mély lefedhető edénybe és öntsük rá az egy doboz sört .
Adjuk hozzá a 8-10 szem borsot, babérlevelet és a fokhagymát.
Majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és locsoljuk le a csülköt páclèvel.
(Én ki szoktam kenni az alját pici zsírral.)
Sütés közben legyen lefedve.
Sütés közben többször locsoljuk a pàclével .
Ha már puha,vegyük le a fedelét és jól pirítsuk meg a csülköt 220 fokon.
Sörrel szoktam locsolni többször is, szebben barnul.
Nagyon finom lehet. Köszi a receptet!
VálaszTörlés